Friday, April 29, 2011

Tableta care seamana cu iPad-ul a aparut acum 17 ANI

O noua tableta, care seamana foarte bine cu un iPad, a aparut pe piata. Nimic nou si interesant pana acum, exceptand faptul ca gadgetul a fost creat in urma cu 17 ani. Aceasta veste vine ca un dus rece pentru cei de la Apple.

Numit sugestiv "Tableta", calculatorul oferea o perspectiva noua asupra viitorului, asupra evolutiei tehnologiei.

Intr-o reclama din 1994, o firma numita Knight-Ridder vorbea despre translatarea presei scrise - in special a ziarelor - in era electronica.


Datorita efectului touchscreen, utilizatorul Tabletei nu avea nevoie de un manual pentru folosirea calculatorului minune, deoarece totul era simplu si la indemana oricui.

Thursday, April 28, 2011

Topul celor mai cautate telefoane pe Mobime.ro

Preferintele romanilor in ceea ce priveste telefonia mobila se indreapta aproape in exclusivitate catre smartphone-uri:

1.iPhone 4 16GB
2.Samsung I9000 Galaxy S 16GB
3.HTC Desire HD
4.Sony Ericsson Xperia X10 Mini
5. LG P500 Optimus One, Black

Cererea pentru gadgeturi performante ii face pe romani sa scoata din buzunar cel putin 200 de euro si inca alti 10-20 de euro lunar pentru abonament.
Analizand topul telefoanelor din punctul de vedere al numarului de vizualizari pe pagina individuala, topul arata similar:

LG Optimus 2x - Primul smartphone dualcore acum in Romania


LG Optimus 2xeste primul smartphone care incorporeaza procesorul dual-core NVIDIA Tegra 2, primul cip mobil dedicat utilizarii multitasking. Tegra 2 faciliteaza navigarea pe internet cu o viteza mai mare decat a celorlalte procesoare actuale si optimizeaza toate aplicatiile Flash prin accelerare hardware.

Datorita consumului redus de energie al procesorului, autonomia telefonului nu va fi redusa in timpul aplicatiilor intensive. Telefonul incorporeaza sunetul surround multi-channel 7.1, ale carui caracteristici si calitate se apropie de un sistem home-theater. In plus, transferul de fisiere este facilitat de conectivitatea DNLA cu orice dispozitiv digital compatibil. Telefonul poate fi achizitionat de la: eMag

iPad 2 in Romania

Produse evoMAG.ro

Dupa ce iPad a fost vandut in 15 milioane de exemplare in 9 luni, cei de la Apple s-au gandit sa scoata iPad 2 care a fost lansat pe 11 Marite, iar acuma ne bucuram de el si in Romania. Va pot spune ca in prima saptamana iPad 2 a fost vandut in 5 milioane de exemplare, cat a strans Samsung Galaxy Tab de cand a aparut. Apple da din nou lovitura. Ce e nou la iPad 2? Pai se gaseste in doua culori (alb si negru), e cu 33% mai subtire si mult mai bun. Ce e nu e schimbat? Pretul, costa exact cat costa iPad la inceput ceea ce i-a facut pe cei de la Samsung sa isi regandeasca tableta lor, Galaxy Tab 10.1, deoarece era prea scumpa si nu se compara cu iPad 2.
Steve Jobs a afirmat la deschiderea lui ca Anul 2010 a fost anul iPad-ului.

iPhone 6: display LCD din polisilicon

Produse evoMAG.ro
Zvonurile legate de iPhone 5 sunt de domeniul trecutului. iPhone 6 se afla acum in lumina reflectoarelor.
Din cate se pare, Apple i-a ales pe cei de la Sharp pentru a crea urmatoarea generatie de display-uri LCD din polisilicon, care vor permite un design mai subtire si mai usor pentru iPhone 6, programat sa apara in 2012.
Sharp va demara productia display-urilor in primavara anului viitor, compania incepand deja pregatirea echipamentului la fabrica Kameyama, folosita in principal pentru construirea televizoarelor LCD.

Aproape 18 milioane de tablete vandute in 2010

Produse evoMAG.ro


Comunicatul de presa publicat de IDC pe siteul oficial ne informeaza ca in anul 2010 s-au vandut aproape 18 milioane de tablete. Cum era de asteptat, Apple conduce detasat cu peste 15 milioane de tablete iPad vandute, iar numarul acesta este in continua crestere.
Tot IDC ne informeaza ca vanzarile Apple au scazut de la 93% pana la 73%, iar asta intr-un singur trimestru datorita aparitiei tabletei Samsung Galaxy.
Ce ne spune asta despre Samsung? In mod cert ca fac aparatura foarte buna si competitiva cu Apple. Cat despre Samsung Galaxy Tab nu pot spune decat ca mi se pare mult mai buna si mai rapida decat iPad-ul. Nu stiu ce sa spun inca de a doua generatie de iPad-uri, insa stiu ca Samsungul au deja un as direct in mana si nu se vor ascunde.
Puteti cumpara iPad 2 de la: eMag - iPad 2 Apple 64GB 3G Negru

Toshiba anunta laptop-ul 3D care nu necesita ochelari speciali

Producatorul japonez de electronice a anuntat lansarea laptop-ului 3D care nu necesita ochelari speciali, programata pentru luna iulie a acestui an.
Toshiba afirma ca Dynabook Qosmio T851/D8CR va fi primul laptop de acest gen din lume. Pana in acest moment, Toshiba a anuntat lansarea dispozitivului doar in Japonia.
laptop 3dlaptop 3d toshiba


Samsung Galaxy S2 vs HTC Sensation vs LG Optimus 2X

Vom compara mai departe 3 telefoane care apartin celei mai noi generatii de smartphone-uri: primul telefon care a incorporat procesor un dual core – LG Optimus 2x, cel mai performant smartphone HTC de pana acum – HTC Sensation si succesorul familiei Galaxy – Samsung Galaxy S2
Samsung-Galaxy-S2-vs-HTC-Sensation-vs-LG-Optimus-2X

Samsung Galaxy S2 vs HTC Sensation vs LG Optimus 2x –Compare Specs